Contact

Ik_chaos@Hotmail.Com

zondag 29 augustus 2010

Tas Vilten

Deze tas heb ik in juni dit jaar gebreid. Ontzettend leuk om te doen en hij was in twee weken klaar. Ja wat wil je op pennen 8. De tas zelf is op 4 pennen gebreid. Hij bestaat uit een stuk. De klep brei je met 2 pennen Het hengsel brei je apart en zet je er later aan.


Voor het wassen

Het is erg spannend om te zien hoe de tas uit de wasmachine komt. Je doet er een grote tas in waarvan je denkt wat moet het worden. Het resultaat is verbluffend. Ik heb hem gewoon op 40 graden gewassen zoals in het patroon staat aangegeven. Het patroon is van Garnstudio nr 117-5 http://www.garnstudio.com/lang/nl/visoppskrift.php?d_nr=117&d_id=5&lang=nl

Na het wassen



Gebreid van: Drops Eskimo print
Kleur: 042


zaterdag 28 augustus 2010

Jacobus van Paars tot Lila Beige

Zo en nu ben ik aan zet Ik wacht hier al zo lang op. Vind het abominabel vervelend, ik was er eerder dan die sneakers en toch moest ik wachten op mijn aankondiging. Enfin hier ben ik dan. Mijn naam is dus Jacobus van Paars tot lila Beige. Een hele mond vol maar ja dat heb ik aan mijn ouders te danken. Zij zijn van adel, maar heel eenvoudig hoor.

Toen ik ter wereld kwam vond men mij zeer bijzonder met mijn blauwe ogen, witte buik en een wit puntje aan mijn staart. In mijn jonge jaren werd ik daarmee geplaagd maar heb er nu geen last meer van. Mijn vrouw Jacobine is net zo bijzonder als ik. We zijn heel gelukkig dat we elkaar hebben gevonden. We hebben twee kinderen een tweeling, die ook heel bijzonder zijn. Het zijn rakkers hoor. U zult ze later ontmoeten, ze zitten te popelen om ook voorgesteld te worden, maar net als ik moeten ze nog even wachten, drommels.

Vaak zit ik achter de computer om mijn soort genoten te vinden. Ik kan u mededelen dat er steeds meer Jacobussen te vinden zijn. Mijn patroon is verkrijgbaar via: http://zijmaakthet.web-log.nl/ Zij is ook mijn geestelijke vader.

Is getekend,
Jacobus van Paars tot lila Beige

Jacubus is gemaakt van:

Merk: Planet
Kleur: 3962 paars
Materiaal: 100% acryl
Aantal: 1 bol van 100 gram
Beige is een restje dikke sokken wol
Naalden 4mm

woensdag 25 augustus 2010

Sneakers

Hier een paar sneakers voor man lief. Tijdens de vakantie had hij van die gekochte sneakers aan je kent ze wel. Het maakt niet uit of je goedkope of dure hebt, maar na verloop van tijd zitten tijdens het lopen halverwege je voeten. Die dingen blijven afzakken en maar hijsen, tot je ze zat bent en je ze onderweg in de vuilnisbak gooit. Ik zei: “ik zal eens proberen om zelf een paar sneakers te breien en eens kijken hoe die blijven zitten”. Zo gezegd zo gedaan. En zie hier de sneakers. Ze zijn gemaakt van:
  • Merk: Wolle Rödel (gekocht tijden een uitstapje naar Trier)
  • Soort: Sport & strumpfwolle Marathon-Stretch
  • Kleur: 15884
  • Materiaal: 41% Katoen, 39% wol, 13% Polyamide, 7% Elastaan
  • Naalden: 2,5
Meilenweit heeft ook stretch katoen in het assortiment

Afgelopen zondag zijn de sneakers gedragen en zijn goed blijven zitten. Nu kijken of dit zo blijft.
De sneakers zijn gebreid volgens mijn eigen sokken patroon (gratis) te vinden op mijn website, http://mariejan.nl/48steken.html

De sneakers zijn het zelfde gebreid als de sokken alleen maak je het beenstuk inclusief boord maar 7 cm. hoog. Het beenstuk heb ik in zijn geheel 2 recht 2 averecht door gebreid even als de boven voet.

dinsdag 24 augustus 2010

Sokken van Drops Delight

Hier wat recenter werk van mij.

Al een maand geleden een paar sokken gebreid van Drops, Delight garen. De kleuren vind ik geweldig. Alleen is de wol wat onregelmatig en op sommige stukken heel dun. Ik vraag me af hoe ze blijven als ze wat vaker gedragen zijn. Daar over houd ik je op de hoogte. Ik heb al met heel veel verschillende merken garens, sokken gebreid zal later op dit blog of op mijn website eens een overzicht publiceren met welke ik sokken gebreid heb en hoe het garen zich houdt in gebruik.

    Merk: Drops)
  • Soort: Delight
  • Kleurnr.: 10
  • Materiaal: 75% wol, 25% Polyamide
  • Naalden: 2,5


De Sokken zijn gebreid volgens mijn eigen patroon te vinden op mijn website: http://mariejan.nl/48steken.html

Ik brei op naalden 2,5 60 steken. Maar het patroon kun je simpel zelf aanpassen

vrijdag 20 augustus 2010

Geluks Knuffel

Na zeker 10 jaar niet meer gebreid te hebben ben ik in 2007 weer begonnen met een baby truitje. In 2008 ontdekte ik via mijn vriendin de sokkenwol van tegenwoordig. Vroeger had je alleen effen, of de bekende geitenwollensokken kleuren, wit met grijs. Sinds dien heb ik er al heel wat gebreid maar na zoveel paren (wel 20 denk ik) wilde ik wel eens wat anders breien en dat is een geluks knuffel geworden. Ze heet Teuna Geluk famlie van Teuntje. Graag had ik voor haar navel een klavervier knoopje gehad, maar dat is nergens te koop. Ik heb al heel veel fournituren zaken en markten bezocht maar helaas niet te vinden. Haar kleinere zusje is ook al bijna klaar en maakt binnen kort haar entree. Je ziet ze hier al in wording.

woensdag 18 augustus 2010

Even voorstellen

Hallo,

Mag ik me even voor stellen. Ik ben Teuntje Geluk alter ego van Mariejan. Mariejan haar tweede naam is Teuntje. Een naam die ze vroeger niet zo leuk vond, maar tegenwoordig wil ze het wel weten.
In de tijd dat ze het niet wilde weten, wilde haar oudere zussen haar er wel eens mee plagen. Mariejan verzamelde varkentjes en haar zussen besloten om Teuntje te creëren voor haar. Zo ben ik ontstaan.

Op haar 30ste verjaardag heeft ze mij gekregen van haar zussen Corrie en Johanna, ze hebben mij helemaal zelf gemaakt. Samen met de outfits die ik hier show, een nette, en een stoere voor als ze gaat motor rijden. De broche is ook zelfgemaakt, er stond Teuntje op helaas is er een letter in de loop der jaren afgevallen. Ik ben inmiddels ook al 23 jaar jong.


De achternaam geluk heb ik van Mariejan gekregen .Die naam zegt genoeg natuurlijk. Ze vindt dat als je goed kijkt, er veel geluk te vinden is in het leven.


Groetjes,
Teuntje Geluk

maandag 16 augustus 2010

De oorbel

Toeval, geluk of hulp van boven?

Afgelopen zaterdag waren we met de motor op pad geweest. Zoals gewoonlijk had ik mijn oorbellen gewoon ingehouden (grote creolen). Want met mijn zijde bivakmuts onder mijn helm, (ik lijk wel een overvaller als ik de helm afdoe) kan dat goed. We zijn heel wat keren gestopt en de helm op en af en het ging allemaal prima.

Weer thuisgekomen deed ik mijn helm af en voelde meteen naar mijn oorbellen (gaat automatisch) en miste er een. De afdruk van de oorbel stond nog in mijn gezicht, dus hij kon niet lang weg zijn. We hebben op straat gezocht want daar zou hij dan gevallen moeten zijn en tussen mijn kleren gekeken, ( kon haast niet maar je weet maar nooit) in de helm, op de motor maar nee hoor geen oorbel. Dan toch onderweg verloren? Dit is niet de eerste keer dat ik een oorbel verlies. Het is al vaker gebeurd. Maar ik vind ze bijna altijd terug en mijn zus heeft mijn oorbel ook een keer terug gevonden. Een keer is het gebeurd dat ik hem niet terug vond en toen vond ik meteen daarna 50 euro.

Als me zoiets overkomt dat ik hem verlies, dan kan ik dat niet uitstaan en krijg een heel akelig gevoel. Niet dat de oorbellen zo duur zijn maar gewoon het kwijt zijn van iets. Als ik hem niet kan vinden dan vraag ik (in gedachte) aan mijn moeder, (mijn moeder leeft niet meer)”ma help eens, waar is die oorbel?”


Zo ging het ook deze keer, met zijn drieën aan het zoeken geweest, maar niet gevonden. De hele zaterdag avond nog er aan gedacht van waar zou die dan kunnen zijn dan moet hij toch onderweg gevallen zijn en ik was al in staat om de weg terug te gaan rijden om te kijken. Toch had ik het gevoel dat ik hem nog zou vinden. Dat gevoel had ik niet toen ik hem niet terug vond want toen wist ik meteen dat ik hem kwijt was.

Zondag morgen vertel ik het verhaal aan mijn vriendin die koffie kwam drinken. Ze loopt altijd rond met de hondjes en ik zei tegen haar: “als je soms rond gaat en door die en die straat, wil je dan kijken of je mijn oorbel ziet want ik ben hem verloren”. Dat zou ze doen.
Gaan we ’s middags zelf nog even weg met de auto en weer kijk ik buiten het hek waar ik van de motor stapte of ik toch de oorbel nog zie. Nou zegt mijn partner denk ik dat hij soms naar het eind van de straat is gerold? Dat ding had je toch moeten zien liggen hij is groot genoeg. Toen moest ik lachen en zei: “ja, daar heb je gelijk in” maar ja je blijft kijken hè.

Voor dat ik in de auto stapte kreeg ik nog een ingeving dat ik in de put die naast ons hek ligt moest kijken en wat denk je? Ja hoor, ik zag hem liggen. Riep snel Wim en zei opgewonden “hij ligt in de put kom gauw helpen”. Ik het putdeksel opgetild en hij de oorbel gepakt. Hij zei: “je hebt wel heel veel geluk gehad hoor hij lag precies op een spinnenweb want anders was hij gezonken”. Wat een geluk hè, ik denk dat geluk toeval en hulp van boven hier samen gaan.

De keer dat mijn zus mijn oorbel terug vond was ook heel frappant. We waren de avond voor koningendag naar de vrijmarkt geweest in Vianen. Toen ik laat thuis kwam miste ik een oorbel. Meteen mijn zus gebeld van “ligt hij soms bij jou?” Nee, daar was hij niet. De andere dag weer naar de markt. Gekeken en gevraagd bij de mensen waar van ik wist dat ik daar had staan kijken,” heeft u nog een oorbel gevonden?” Maar geen oorbel jammer maar helaas. ’s Avonds thuis ging nog laat de telefoon het was mijn zus. Ze zei: “je raad nooit wat ik gevonden heb” nou je raad het al mijn oorbel natuurlijk. Niet te geloven, ze waren ’s avond nog even feest wezen vieren en toen ze terug liepen, (dezelfde weg die wij de andere avond hadden gelopen) had mijn zus ook gezegd “ma waar is die oorbel?” (heeft ze van mij geleerd). Toen zag ze iets glinsteren in het gras langs de dijk. Het was niet eens goed zichtbaar maar ze dacht nou misschien, ik ga toch kijken en ja hoor het was de oorbel. Zij blij, ik blij en we vinden het toch heel bijzonder dat we hem terug hebben gevonden.

zondag 15 augustus 2010

Mijn eerste breiwerk

Hier dan mijn eerste breiwerk. Gemaakt rond mijn 15de. Hij was voor mijn zus Cor of haar zoontje dat weet ik niet meer. Mijn zus heeft hem nog steeds. De clown is inmiddels dus al een jaar of 33 oud. Het patroon komt uit een verzameling mappen waar ik toen op geabonneerd was, Alles over breien. Helaas heb ik de mappen ooit eens opgeruimd.

Gemaakt met GSM vandaar de slechte kwaliteit