Contact

Ik_chaos@Hotmail.Com

zondag 26 september 2010

Het zusje van Teuna

Gemaakt van:
Merk: Scheepjes
Soort: bebedou
Materiaal: 80% acryl 20% wol
Breinaald 2,5 mm + haaknaald 2,5
Aantal: 100gr = 1 bol
Prijs: 1,80
Winkel: Van Eijk Vianen

Het zusje van Teuna is aan de beurt, Pieternella. Pieternella is een stukje kleiner dan Teuna. Ze is met dunner garen en vanzelf op dunnere pennen gebreid. Geen sjaaltje deze keer maar een parelketting ook erg leuk zo is het een echt dametje toch?

Wie is Pieternella? Dat was bijna mijn naam geweest i.p.v. Mariejan, vertelde mijn moeder altijd. Ze wilde me eerst vernoemen naar de huisarts Dokter P. Dorresteijn. Daar hadden mijn ouders heel veel vertrouwen in en veel bewondering voor. http://vanderkrogt.net/standbeelden/object.php?record=GL25ac

Nog even met zus Teuna samen poseren, lief he onze staartjes

zondag 19 september 2010

Snelle Sjaal haken

Gemaakt van:
Merk: Lisa
Soort: pompom
Materiaal: 100% polyester
HaakNaald 3,5 mm
Aantal: 100gr = 1 bol
Lengte: 215 cm
Prijs: 1,29
Winkel: Action

Woensdagavond een snelle sjaal gemaakt van Bolletjes garen. Had bij de Action donderdag 9 september een bol bolletjes garen gezien in mooie paarse kleuren. Er lag er maar een. Ik vond het prachtig maar geen idee wat ik er mee moest doen.

Zondags zag ik bij Karin aan de haak (zie mijn lijst met blogs) een patroon van een sjaaltje staan en dacht, dat kan ik er dus mee doen. Maandag 13 september meteen weer naar de Action maar helaas pindakaas geen bolletjes garen in paars wel in licht rose en licht blauw. Woensdag middag was ik in de buurt van een andere Action en daar snel even gekeken. Yes, daar hadden ze wel andere kleuren bolletjes garen. Alleen je raad het al geen paars. Wel een bol gemêleerd garen, grijs met wit en zilverdraad. Ook hadden ze effen wit en zwart. De witte werd al voor mijn neus weggekaapt haha. Dus bleef de zwarte nog over en die ook meegenomen.

Woensdagavond had ik een verjaardag maar het garen ging mee. Gewapend met haaknaald en garen nam ik plaats en na de koffie aan de sjaal begonnen. Mijn zussen waren er ook en die vroegen zich al af wat het worden moest. Na verschillende malen uitgehaald te hebben omdat ik er ook niet echt wat in zag, kreeg ik in de gaten dat ik toch nog iets niet goed deed ondanks de eenvoud van het patroon. Maar goed al met al is de sjaal nog afgekomen. Ik denk als je het in een keer goed doet dat je met een uurtje klaar bent. Karin gaf aan een half uur maar dat lukt mij (nog)niet. Als je moet lijnen is het wel een aanrader je haak of breiwerk mee te nemen naar een verjaardag. Je hebt dan geen tijd om te snoepen van de nootjes en hapjes!


Zaterdag scoorde ik nog een bol wit, blauw en gemêleerd geel met bruin (weer geen paars). Het blauwe en gele garen is anders dan het wit en zwart. Ik heb er een stuk mee gehaakt, en als je het zelfde patroon aanhoudt dan wordt de sjaal dunner maar ook langer. Eens kijken wat ik hier dan mee ga doen, want dan wordt het sjaaltje erg dun.



Draad tussen twee bolletjes
Het patroon is simpel je vindt het bij: http://karinaandehaak.blogspot.com/
1 losse, 3 bolletjes overslaan (tellen vanaf de naald), 2 lossen van een draadje tussen twee bolletjes (dat is wat ik verkeerd deed. Ik deed 1losse een bolletje overslaan 1losse) zie foto draad tussen twee bolletjes.




De sjaal heeft meteen al een bestemming gevonden mijn zus wilde hem graag hebben voor bij haar zilveren bodywarmer. Maar hij moest eerst nog even op het werk geshowd worden. Mijn collega aan de receptie wilde wel even poseren met zo’n sjaal. Een mooi visite kaartje toch?

zondag 12 september 2010

Een albino tweeling

Hier zijn ze dan. de tweeling van Jacobus en Jacobine. Ze zitten hier al even te wachten om op het blog te komen, maar nu mogen ze dan eindelijk.


Geboren in twee weken. Tijdens een week vakantie in Berlijn, (tja 6 uur rijden enkele reis dan heb je even de tijd om te breien) en een weekje thuis.

Kun je zien wat het zijn? Die met de bruine snuit is een jongen Jacobino, en met de rose snuit, hoe kan het ook anders, een meisje Jacobina. Zijn ze niet lief met hun kleurloze oogjes. Het is een leuk en ondeugend stel hoor. Jacobino is de oudste de officiële geboorte datum van beide (toen waren ze af) is 08-08-2010.

Gemaakt van:

Merk: Lana Grossa
Soort: Basics
Materiaal: 50% acryl 50% wol
Naald 3,5 mm
Aantal: 100gr ecru = 2 bollen
17 gr rose, 17 gr beige

dinsdag 7 september 2010

Weer een jaartje erbij

Afgelopen zaterdag was ik jarig. "Mooi weer een jaartje erbij", zeg ik altijd maar, "dat pakken ze me niet meer af". Ik wilde even de kaarten laten zien die ik heb ontvangen. Het waren er aardig wat. Ik vind het ook ontzettend leuk om ze te ontvangen. Email, sms en Ecards zijn ook leuk, maar het leukste vind ik toch om kaarten op de deurmat te vinden.

Zoals je ziet, zie je dat de verzenders weten waar ik van hou en wat ik leuk vind. Varkens, paars, poezen, tasjes. Bewaren doe ik ze ook. Ik heb verjaardagskaarten bewaard van af mijn 17de, ik heb er al heel wat liggen. Soms denk ik, mens ruim op wat moet je er mee? Maar als ik er weer eens naar kijk (gebeurt niet vaak) dan denk ik, zonde laat maar liggen, ze liggen nog niet in de weg. Ben benieuwd of er nog meer onder ons zijn die dit doen.


maandag 6 september 2010

GSM Sok

Na verschillende hoesje te hebben gekocht voor mijn mobile telefoon, kwam ik er achter dat er niet een was die echt gemakkelijk was. Steeds als de telefoon ging dan was de oproep voorbij voordat ik de telefoon uit het hoesje had. In het hoesje doen, viel ook niet altijd mee. Daardoor dacht ik na een oproep wel eens, dat doe ik zowel en dan verloor ik het hoesje. (ook weer terug gevonden door een vriendin. Door de kleur dacht ze, toen ze het in ons stadje op straat zag liggen, hé dat kon wel eens van Mar zijn. Toeval?)

Toen las ik over de mobiele sok, maar die je in de winkel koopt moet je nog steeds met een koordje, drukker of iets dergelijks dicht maken wat niet handig is. Daarom heb ik er zelf een ontworpen en die bevalt mij prima. Hij gaat er gemakkelijk in en uit en valt er ook niet uit. Ik heb er al verschillende gebreid voor vrienden en kennissen maar ook al een paar verkocht. Inmiddels heb ik 2 modellen. Een echte sok model en een rechtmodel wat ik persoonlijk leuker vind voor de mobiel. Voor de fun maak ik voor me zelf setjes, een sok voor mijn mobiel, en een voor m 'n sleutelhanger.