Contact

Ik_chaos@Hotmail.Com

zondag 19 september 2010

Snelle Sjaal haken

Gemaakt van:
Merk: Lisa
Soort: pompom
Materiaal: 100% polyester
HaakNaald 3,5 mm
Aantal: 100gr = 1 bol
Lengte: 215 cm
Prijs: 1,29
Winkel: Action

Woensdagavond een snelle sjaal gemaakt van Bolletjes garen. Had bij de Action donderdag 9 september een bol bolletjes garen gezien in mooie paarse kleuren. Er lag er maar een. Ik vond het prachtig maar geen idee wat ik er mee moest doen.

Zondags zag ik bij Karin aan de haak (zie mijn lijst met blogs) een patroon van een sjaaltje staan en dacht, dat kan ik er dus mee doen. Maandag 13 september meteen weer naar de Action maar helaas pindakaas geen bolletjes garen in paars wel in licht rose en licht blauw. Woensdag middag was ik in de buurt van een andere Action en daar snel even gekeken. Yes, daar hadden ze wel andere kleuren bolletjes garen. Alleen je raad het al geen paars. Wel een bol gemĂȘleerd garen, grijs met wit en zilverdraad. Ook hadden ze effen wit en zwart. De witte werd al voor mijn neus weggekaapt haha. Dus bleef de zwarte nog over en die ook meegenomen.

Woensdagavond had ik een verjaardag maar het garen ging mee. Gewapend met haaknaald en garen nam ik plaats en na de koffie aan de sjaal begonnen. Mijn zussen waren er ook en die vroegen zich al af wat het worden moest. Na verschillende malen uitgehaald te hebben omdat ik er ook niet echt wat in zag, kreeg ik in de gaten dat ik toch nog iets niet goed deed ondanks de eenvoud van het patroon. Maar goed al met al is de sjaal nog afgekomen. Ik denk als je het in een keer goed doet dat je met een uurtje klaar bent. Karin gaf aan een half uur maar dat lukt mij (nog)niet. Als je moet lijnen is het wel een aanrader je haak of breiwerk mee te nemen naar een verjaardag. Je hebt dan geen tijd om te snoepen van de nootjes en hapjes!


Zaterdag scoorde ik nog een bol wit, blauw en gemĂȘleerd geel met bruin (weer geen paars). Het blauwe en gele garen is anders dan het wit en zwart. Ik heb er een stuk mee gehaakt, en als je het zelfde patroon aanhoudt dan wordt de sjaal dunner maar ook langer. Eens kijken wat ik hier dan mee ga doen, want dan wordt het sjaaltje erg dun.Draad tussen twee bolletjes
Het patroon is simpel je vindt het bij: http://karinaandehaak.blogspot.com/
1 losse, 3 bolletjes overslaan (tellen vanaf de naald), 2 lossen van een draadje tussen twee bolletjes (dat is wat ik verkeerd deed. Ik deed 1losse een bolletje overslaan 1losse) zie foto draad tussen twee bolletjes.
De sjaal heeft meteen al een bestemming gevonden mijn zus wilde hem graag hebben voor bij haar zilveren bodywarmer. Maar hij moest eerst nog even op het werk geshowd worden. Mijn collega aan de receptie wilde wel even poseren met zo’n sjaal. Een mooi visite kaartje toch?

15 opmerkingen:

 1. Hij staat echt heel sjiek die sjaal.
  Mooi en apart, die heb niet iedereen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haaaaaaaaaa, dat is leuk!
  Helemaal gelukt en ziet er goed uit. Top!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke sjaal geworden, hij staat ook heel mooi bij je collega :))

  BeantwoordenVerwijderen
 4. hardstikke gaaf zeg, als ik paarse bolletjes zie ergens bij action, zal ik aan je denken.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Mariejan, wat mooi hoe je dat beschrijft over de action. Maar uiteindelijk toch geslaagd, en sukses met het gebreide. Freubel lekker zo door.
  liefs Ditje

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dames, Dank jullie wel voor de leuke reacties, het doet me deugd te vertellen dat ik inmiddels het paarse bolletjes garen ook heb kunnen bemachtigen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ik heb tussen neus en lippen door twee sjaals gehaakt, een voor mijzelf en een voor mijn schoonmoeder. Van die witte wol die op de foto staat. Die zal raar opkijken als ik die als kerstcadeau geef!!Een eigen gemaakt cadeau is toch het mooiste wat er is ?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. hallo

  de sjaal is erg leuk geworden supper
  ik ga hem ook heken dank je voor de tip
  ik weet niet waar je woond maar bij de action bij mij in de buurt hebben ze nog paars!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. super, heb ook meteen deze wol gekocht.
  even een vraagje.
  wat is het verschil tussen de grijze en de bruine sjaal. De grijze lijkt veel dikker of is dat gezichtsbedrag.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. en als je het breid hoeveel steken dan

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ik heb een gehakte en een gebreide sjaal ,
   ik heb het gebreid met 10 steken en naalden 6.is heel erg mooigeworden.en dat van een vrouw van bijna 74 jaar..
   ook de gehaakte is heel mooi geworden
   en het zijn paarse sjalen,hier bij action was er nog genoeg paars

   Verwijderen
 11. Wat een leuk en simpel idee! Zelfs ik kan dat.
  Maar als hij zo lang wordt blijft hij bij mij steeds in elkaar in de klit zitten, heb jij daar geen last van?

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Dank je wel voor etip had al een sjaaltje gekocht nu ga ik het zelf proberen

  BeantwoordenVerwijderen
 13. super leuk ik ben ook zo'n sjaal aan het maken benn al bijna klaar toen hij bijna klaar was keek ik hier op kei grappig bij ons bij de action hebben ze ook geen paars :( alleen blauw donker blauw lichtroze licht blauw en bruin:)

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor je bezoek en wat leuk dat je een reactie wilt achterlaten. DANK JE WEL!