Contact

Ik_chaos@Hotmail.Com

maandag 4 oktober 2010

Cactus in bloei

Gisteren (zondag), liep ik langs mijn oude cactussen en zie daar, ze staan prachtig in bloei. Ik heb ze opgekweekt van zo'n klein bolletje (zoals je aan de cactus zie zitten) tot grote stammen. Het duurt natuurlijk wel een paar jaar voor dat ze zo groot zijn. Voor de vorst zetten we ze binnen en in het voorjaar gaan ze naar buiten. Regelmatig komen er bloemen aan. Die bloeien maar 1 dag maar ze zijn groot en o zo mooi. Bij deze zitten er wel extreem veel aan en zijn een beetje laat. Ik heb er nog meer van die cactussen die hebben al gebloeid maar er komen al weer nieuwe bloemen aan. Geen idee hoe wat voor cactus het is. Misschien weet iemand de naam?

Zou je in de buurt wonen en een stekje willen er zitten stekjes genoeg aan laat het me maar weten. Opsturen is denk ik wat moeilijker?

Zelfs de vlinders zijn er dol op, kijk maar tijdens het foto maken kwam er ook nog een vlinder opzitten.

4 opmerkingen:

 1. Een indrukwekkend gezicht die bloeiende cactussen, zo op de foto al, in werkelijkheid waarschijnlijk nog veel mooier.
  Zou best zo'n cactus willen, dat is denk ik de enige plant die het lang bij mij volhoudt, ben nl. zo'n ster in het vergeten van de planten...en volgens mij is de cactus precies een plant die je niet dagelijks water hoeft te geven...

  Groetjes,
  Anna Martijne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bedankt he, de Marietje stekjes zijn al in een schaal gepoot, als ik er naar kijk dan denk ik altijd aan jou :))

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja, dat wilde ik je nog zeggen.
  Ik liep er met de boys langs en mijn oog viel er gelijk op, ik heb er nog even bij stil gestaan zo mooi was het.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nou Anna Martijne jou stekjes gaan nog komen ze zijn bijna onderweg valt niet mee een geschikt verzend doosje te vinden.

  Ine jij wilde er ook nog wel een keer he. Je zou zeggen wanneer dus je roept maar.

  Anja dank je wel voor je speurwerk, je hebt de naam gevonden. San Pedro cactus. Hij lijkt er veel op. Ik weet zeker dat het familie er van is.

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor je bezoek en wat leuk dat je een reactie wilt achterlaten. DANK JE WEL!